Kuraattorin tervehdys fukseille: meillä saat olla juuri sellainen kuin olet

07.09.2016


Hei sinä – olit sitten yliopistoelämää vasta aloitteleva fuksi tai jo pidemmälle ehtinyt opiskelija – jos olet löytänyt tiesi tälle sivulle, olet todennäköisesti jollain tasolla kiinnostunut osakunnastamme, mistä olen iloinen. Omasta puolestani haluaisin kannustaa sinua liittymään Satakuntalaiseen Osakuntaan ja lähtemään mukaan toimintaan kertomalla, mikä osakunnassa on minun mielestäni parasta.

Meillä saa olla fiksu. Voit järjestää yhteiskunnallisia keskustelutilaisuuksia, kokoontua satavuotiaassa Lukupiirissä tai jutella iltaisin Viisissä maailmanpolitiikasta ja tieteen läpimurroista. Keskustelut ovat usein tavallista mielenkiintoisempia, sillä mukana on eri alojen edustajia.

Meillä saa myös olla tyhmä ja höpsö. Saat kysyä kaikki fuksiasiat moneen kertaan, eksyä ja löytyä. Saat kokeilla kaikkea, minkä kokemattomuutta vanhana saattaisi katua. Se osakunnalla hauskaa onkin, kun samojen ihmisten kanssa voi sekä väitellä Yhdysvaltain presidentinvaaleista että maata kasassa vuosijuhlaa seuraavan aamun silliaamiaisella – ja lähteä sillikseltä spontaanista ruotsinlaivalle (perustuu tositapahtumiin).

Meillä saa olla luova niin taiteellisesti kuin tieteellisesti. Osakunta tarjoaa osakuntalaistensa käyttöön mm. tiloja, kirjaston, rahallista tukea tapahtumiin sekä ansioituneille osakuntalaisille apurahoja. Musiikin ystäville SatO tarjoaa oman vastikään kunnostetun bändikämpän ja iloisen sekakuoron.

Meillä saa opetella uusia asioita. Olen oppinut Satakuntatalolla muun muassa seuraavat asiat, vain muutamia mainitakseni: miten syntyy maailman paras lettutaikina, miltä kuulostaa Kankaanpään murre, miten laitetaan ruokaa isolle porukalle, miten laaditaan budjetti, miten järjestetään juhlia ja tapahtumia. Ja ennen kaikkea olen oppinut fiiliksen siitä, että asiat kyllä järjestyvät aina. Monet näistä oppimistani asioista ovat muuten osoittautuneet erittäin hyödyllisiksi työelämässä.

Ennen kaikkea SatO:ssa on kuitenkin parasta yhdessä tekeminen. Meillä saa aina apua, kun vaan muistaa kysyä. Yhdessä porukalla on helppo kokeilla uusia juttuja ja kiva ihan vaan hengailla Viisissä ilman suorituspaineita. Osakuntalaisilta voi kysellä lainaksi tavaroita ja kysellä vinkkejä yliopistomaailmasta. Oma maailmankuva ja kuva yliopistoista laajenee, kun pääsee juttelemaan eri alojen opiskelijoiden kanssa. Osakuntalaisista muodostuu monelle ajan mittaa ikään kuin toinen perhe Helsinkiin. Meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Lämpimästi tervetuloa, Viisissä nähdään!

Hanna
SatO:n kuraattori

Kuraattori on vanhempi, usein jo valmistunut osakuntalainen, jonka tehtävänä on huolehtia siitä, että osakunta noudattaa sääntöjään. Kuraattori myös kutsuu koolle kuukausittaiset osakunnan kokoukset, edustaa osakuntaa, huolehtii perinteiden säilymisestä ja vastaa kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin.