Helmikuinen tervehdys hallitukselta

14.02.2017

Tervehdys,
 
Alkuvuosi on osakunnalla kuin osakunnalla kiireistä aikaa. Viikoittaiset tapahtumat on viimeistään nyt saatu käyntiin ja vuoden kulkua määrittävät asiat käsiteltyä sekä osakunnan ja hallituksen kokouksissa. On ilo nähdä, miten vuodenvaihteessa niin hiljainen osakuntahuoneisto on herännyt taas aktiiviseen, lukukausille tyypilliseen kuhinaan. 
 
Vuoden 2016 lopulla toteuttamassani kyselyssä SatOn viestinnästä te osakuntalaiset kerroitte, että vuonna 2017 sisäistä viestintää pitäisi kehittää sekä hallitukselta osakuntalaisille että osakuntalaisilta hallitukselle. Näihin panostetaan siis tänä keväänä. Hallituksen tiedotuslistalle lähettämät päätöslistat pyrkivät paitsi selkeyden lisäämiseen, myös avoimempaan viestintään hallituksen päätöksistä osakunnalle. Haluan myös painottaa, että teillä on osakuntalaisina mahdollisuus vaikuttaa siihen mitä hallitus tekee ja sitä kautta osakunnan toimintaan.
 
Lähipäivinä saadaan osakunnan sivuilla julkaistua lomake, jonka on tarkoitus vähentää kynnystä antaa hallitukselle ideoita, palautetta ja aloitteita. Palautelomakkeella jätetyt viestit menevät hallituksen sähköpostilistalle. Osakunnan sääntöjen § 45 aloiteoikeus on myös tehty helpommaksi uudella lomakkeella, ja se on käytössä sisäänkirjautuneille jäsenille. Anonyymi palaute on mahdollista myös kirjautumatta sisään.

Osakunnan hallitus on kokoustanut tänä vuonna jo neljästi. Ensimmäisissä kokouksissa tehtiin koko vuotta koskevia linjauksia esimerkiksi edustamiskäytännöistä ja ekskursioiden subventoinnista. Lisäksi käsiteltiin ajoissa toimitetut viime syksyn toimintakertomukset toimikunnilta ja kerhoilta sekä toimintasuunnitelmat tälle keväälle. Tällä hetkellä suuri projekti valmistelussa on HYYn toiminta-avustuksen hakeminen, josta on mahdollista saada merkittävää tukea osakunnalle.

Projekteja tälle vuodelle ovat viestintäprojektin lisäksi ainakin osakunnan graafinen ilme, taideomaisuuden kartoittaminen ja kaikkien osakunnan kanta-alueiden vaakunoiden saaminen osakunnalle. Tämän vuoden puolella on ehditty tehdä Viisin ilmoitustaululle kiinnitetyt ohjeet laskutusta varten, ja lisäksi työn alla on ohjeistus rahan hakemiseen. 

Hallituksen kokoukset löytyvät tänä vuonna myös osakunnan kalenterista. Seuraavan kerran hallitus kokoontuu su 26.2. Muista lähettää mahdolliset raha-anomukset ja muu posti hallitukselle hyvissä ajoin ennen seuraavaa kokousta varmistaaksesi, että ne ehditään käsitellä!

Kohta jo keväisin tunnelmin,
 
Riikka Pasanen
Hallituksen puheenjohtaja