Taittamisen kurssi

Aika 20. tammikuuta 2020 kello 19.15
Paikka Satakuntatalo
Ilmoittautuminen alkaa 12. joulukuuta 2019 kello 12.00
Ilmoittautuminen päättyy 20. tammikuuta 2020 kello 12.00
Osallistujat 12 / 10

Osakuntamme jäsen, käsityö- ja kuvataidekasvatusta opiskeleva kasvatustieteiden kandi Sami Kettunen järjestää osakuntalaisille suunnatun kurssin, jossa perehdytään Affinityn grafiikkaohjelmiin. Affinityn ohjelmat ovat yhteensopivia Adoben ohjelmien kanssa ja pitkälti myös samankaltaisia, eli tämän kurssin myötä osaat operoida  esimerkiksi virkailijoiden koneelta löytyviä Adoben ohjelmia. Kurssilla opetellaan kuvanmuokkaus- ja piirtografiikka-, vektorigrafiikka-  ja taitto-ohjelmien käyttöä, eli kurssilla opittavista taidoista hyötyä on kaikenlaiseen graafisen tuottamisen tarpeisiin. Ohjelmat saa kurssin kautta käyttöönsä ilmaiseksi 30 päivän ajaksi, ja ohjelmat ovat Adoben vastaaviin verrattuina edullisia, jolloin opiskelijabudjetillakin on kenties varaa hankkia ne omaan käyttöön. 

Kurssi järjestetään 5x3 tunnin luentoina aikavälillä 20.-30.1. Oppitunnit rakentuvat 3 tunnin mittaisiksi sessioiksi, joissa on ensimmäisen 45min jälkeen 15 minuutin tauko. Oppitunnit käydään 19:15-22:00 välisellä ajalla. (Tämä, mikäli myöhäinen aikataulu sopii kaikille kiinnostuneille. Tarkoitus on varmistaa, että kaikki osallistujat saavat tarvitsemaansa kontaktiopetusta!) Kurssille otetaan max 10 osallistujaa (osallistujamäärästä varattu jo 4 paikkaa osakunnan valokuvaajille, päätoimittajalle ja mainossihteerille), mutta aloitustunti on kaikille kiinnostuneille avoin. Liitteistä löytyy kuvaus kurssin tarkemmasta sisällöstä!

Ilmoittautuminen kurssille aukeaa 12.12. klo 12 ja päättyy 20.1.2020 klo 12 tai kun kurssi tulee täyteen. 

Tuntien pitopäivät ja päivien ohjelmat

20.1 Aloitustunti: Tutustutaan ohjelmaan ja sen käyttökohteisiin opettajajohtoisesti. Asennetaan Affinity Photo trial osallistujien koneille!

21.1 Valokuvakehitys ja muokkaus: Käydään läpi perusteet digitaalisen valokuvan editoimisesta julkaisukuntoon. Raw ja häviötön editointi.

23.1 Piirustus, vektori ja tekstityökalut: Otetaan haltuun ohjelman perus grafiikkatyökaluja ja luodaan tunnin aikana vesileima oman valokuvatyöskentelyn tueksi.

28.1 Valokuva manipulaatio ja tekniikoiden yhdistäminen: Luodaan yhdessä useamman valokuvan yhdistävä potrettikuva. Taustasta irroitus, värit, blendaus ja ei haluttujen yksityiskohtien poistaminen.

30.1 Oppilaan itsenäisen projektin ohjaus ja kertaus + tallennusformaatit: Tehdään oppilaan tarpeenmukainen mahdollisesti osakuntatoimintaa tukeva projekti, joka yhdistää vähintään kolmea opittua tekniikkaa. Tunnin lopussa tallennusformaatit ja loppukeskustelu. 

Kysymykset kurssin sisällöstä, ohjelmista ym. kurssiin liittyvästä Samille sähköpostiin: sami.kalevi.kettunen@gmail.com

Ilmoittautumislomake

Tapahtuma on täynnä, ilmoittaudut varasijalle.

Hyväksyn, että tietojani käytetään tapahtuman järjestämiseen.

Osallistujat (12)